Den lyckliga horan?


Förra veckan var jag på en föreläsning på jobbet om människohandel, och hur gruppen som är specialiserade mot detta arbetar. Syftet med föreläsningen var att ge vi som jobbar utåt en inblick hur "de" jobbar och VAD vi ska göra om vi stöter på just människohandel.

De berättade också om Fallet Diana, en sann historia om en tjej som kom till Sverige i tron om att känna massa pengar - det gjorde hon men hon fick inte behålla en krona.

Ofta blir tjejerna lurade, de tror att de ska jobba mot webcam eller på ett fik tex, alltså inte inträffa kunder irl. När de väl kommit hit är det försent att dra sig ur. Sverige är det land många vill komma till då prislappen för 30 minuters samlag ligger på 1500kr jämfört med andra länder i Europa där 30 min kostar 10 euro!

Och finns den lyckliga horan? Nej, ingen av de poliser som höll föreläsningen har träffat henne/honom iaf. "Det ligger alltid något bakom som gör att man hamnar där."

Just nu gör NMT en stor kampanj mot sexköp - Du avgör! Syftet är att få de som köper att inse att de är en del av något större - MÄNNISKOHANDEL.

Och ni som följt mig vet att min nya bok handlar just om detta - prostitution. Men var går gränsen för just det? Jag tar upp gråzonen - inte fallen där det är svart eller vitt.


Featured Posts
Posts are coming soon
Stay tuned...
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square